mantelzorg

Zorgt u al minstens 3 maanden minimaal 8 uur per week voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving die een beperking heeft of chronisch ziek is? En doet u dit onbetaald en in uw eigen tijd? Dan bent u mantelzorger. Veel mensen weten dit echter niet en missen daarom onbewust de hulp en ondersteuning die hen door de gemeente wordt aangereikt. In opdracht van de gemeente Amsterdam Zuid-Oost proberen wij deze ‘verscholen’ mantelzorgers te bereiken. Door middel van trainingen, workshops en community building is het ons doel om mantelzorgers de juiste tools te geven om de zorgverlening voor hun dierbaren zo efficiënt en stressvrij mogelijk uit te kunnen voeren.

WAT WE DOEN

Workshops en trainingen
Stichting Veni Cultura zet zich in voor het ontwikkelen van vraaggestuurde workshops voor mantelzorgers. Samen met gemeente Amsterdam en andere partners bouwen wij aan een sterke community in Zuidoost. Bij Stichting Veni Cultura is iedereen welkom. Wij kennen geen kleur, afkomst of religieuze gezindheid. Iedereen is bij ons gelijk!

Wij staan voor hands-on aanpak. Waar nodig, kunnen wij zorgvragers matchen met mantelzorgers, zorgvrijwilligers of buddies. Vraag naar de mogelijkheden. Door de jarenlange ervaring van onze leden, hebben wij een groot netwerk met genoeg informatie verworven. Hierdoor kunnen burgers bij ons terecht met de meest uiteenlopende vraagstukken.