Projecten

Onze projecten en diensten.


Samen voor mantelzorg

Trainingen en workshops

Samen met lokale en stedelijke partners biedt Stichting Veni Cultura praktische hulp en ondersteuning aan mantelzorgers in Amsterdam.


Mantelzorg en Psychiatrie

Overbelaste mantelzorgers. Stichting Veni Cultura helpt de mantelzorgers bij het vinden naar antwoorden op hun vragen. Door samen met de mantelzorger te kijken naar de hulpvraag, kunnen wij effectiever naar oplossingen zoeken.

Wat is overbelasting?
Hoe herken ik overbelasting?
Hoe vindt de mantelzorger een goede balans tussen mantelzorg taken en emotionele rust?Registreren

Formulierenbrigade

Speciaal voor anderstaligen met name de volgende talen: Engels, Spaans, Papiamentu.
Wij helpen u graag bij het lezen van uw documenten (brieven/post) en leggen u dit op een duidelijke en eenvoudige manier uit. Ook helpen wij u bij het invullen van formulieren voor registratie/aanvragen/beroepschriften.


Taalondersteuning

Samen met onze vrijwilligers kunnen wij u helpen bij het ontwikkelen van uw spreekvaardigheden. De Nederlandse taal blijkt een uitdaging te zijn voor veel anderstaligen. In groepsverband helpen onze vrijwilligers met de alledaagse woorden en uitspraken.


Dialoog met bewoners en officiële
hulporganisaties uit Amsterdam Zuidoost

Stichting Veni Cultura organiseert minimaal twee keer per jaar een thematische dialoogavond waar bewoners op een laagdrempelige manier en in een ontspannen sfeer in gesprek kunnen gaan met officiële instanties. Als bewoner heeft u de gelegenheid om vragen te stellen aan bijvoorbeeld de Gemeente, de Politie en Justitie en de hulpdiensten zoals de ambulance, brandweer en Defensie. Ook maatschappelijke organisaties zijn op deze avond aanwezig. Wenst u uitgenodigd te worden voor ons volgend dialoog moment? Dan horen wij dat graag van u!


In samenwerking met: