Over Veni Cultura

“Kom alle culturen tezamen is de Nederlandse vertaling van Veni Cultura.”


parallax background

Veni Cultura gelooft in de kracht van diversiteit.

Wat we doen


Veni Cultura promoot cultuuruitwisselingen onder de vele en kleurrijke culturen binnen onze samenleving. Veni Cultura adviseert en biedt praktische hulp bij sociale vraagstukken. In overleg met de gemeente en diverse partners binnen het sociaal domein creëren we praktische en toegankelijke trainingen en workshops voor verschillende doelgroepen binnen Amsterdam. Onze focus ligt hierbij op de kwetsbare burgers binnen de Amsterdamse samenleving.


Projecten

Waar staan we voor?


Stichting Veni Cultura is een jonge stichting, met als doel culturele uitwisseling onder bewoners stimuleren. Amsterdam Zuidoost is zeer rijk aan culturen, echter kennen deze culturen de kenmerken van elkaars cultuur en mentaliteit niet. Dit maakt dat mensen minder goed elkaar kunnen begrijpen en verstaan. Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit kwetsbare burgers in Amsterdam Zuidoost van Antilliaans, Surinaams en Latijns-Amerikaanse afkomst, maar iedere hulpbehoevende bewoner uit Amsterdam Zuidoost en directe omgeving is welkom. In overleg met de gemeente Amsterdam en diverse partners binnen het sociaal domein creëren we praktische en toegankelijke trainingen en workshops voor deze verschillende doelgroepen binnen Amsterdam.


Onze missie is om kwetsbare burgers in Amsterdam te transformeren tot zelfredzame burgers die actief kunnen participeren met de rest van de samenleving. Door onze mensen een steuntje in de rug te geven en te voorzien van de juiste adviezen op verschillende vraagstukken, kunnen zij al veel beter participeren en daardoor beter deel uit maken van de rest van de samenleving.

Bestuur

Het bestuur van Veni Cultura


Het team is jong, dynamisch en bestaat uit een tweekoppig bestuur: Voorzitter Rizairis Núñez Lacroes en Secretaris Penningmeester Michael Cijntje. Samen hebben zij al bijna 30 jaar ervaring op sociaal maatschappelijk vlak.

  • Veni Cultura gelooft in de kracht van diversiteit.
    Veni Cultura
  • St. Veni Cultura is een waardevolle partner in Zuidoost. Zij zijn als één van de weinige partijen in staat om heel dicht bij de mantelzorger te komen. Dit doen zij door het leveren van maatwerk en groepsactiviteiten waar mantelzorgers veel profijt van hebben.
    Vanessa
  • Wij willen u heel hartelijk bedanken voor de vele malen van de tassen/dozen met de heerlijke producten. Verder wensen we u gezondheid en vreugde in uw werk voor de mensen om u heen.
    Loes & Rudy