"Kom alle culturen tezamen is de Nederlandse vertaling van Veni Cultura. Veni Cultura promoot cultuuruitwisselingen onder de vele en kleurrijke culturen binnen onze samenleving."

Wat we doen en waar we voor staan

Kom alle culturen tezamen is de Nederlandse vertaling van Veni Cultura. Bij Stichting Veni Cultura staat saamhorigheid hoog in het vaandel. Er wordt geen onderscheid gemaakt op basis van afkomst, geloof of geaardheid. Wij zijn allen MENS en GELIJK. Door elkaars cultuur te kennen en leren begrijpen, kunnen wij beter met elkaar omgaan. Lees hieronder wat wij doen en waar wij voor staan.

Veni Cultura adviseert en biedt praktische hulp bij sociale vraagstukken. In overleg met de gemeente en diverse partners binnen het sociaal domein creëren we praktische en toegankelijke trainingen en workshops voor verschillende doelgroepen binnen Amsterdam. Onze focus ligt hierbij op de kwetsbare burgers binnen de Amsterdamse samenleving.

  • Verzorgen van trainingen en workshops
  • Praktische hulpverlening aan kwetsbare groepen
  • Het faciliteren van cultuuruitwisseling
  • Het adviseren bij sociale vraagstukken
STICHTING VENI CULTURA

Stichting Veni Cultura is een jonge stichting, met als doel culturele uitwisseling onder bewoners stimuleren. Zuidoost is zeer rijk aan culturen, echter kennen deze culturen de kenmerken van elkaars cultuur en mentaliteit niet. Dit maakt dat mensen minder goed elkaar kunnen begrijpen en verstaan.

Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit kwetsbare burgers in Amsterdam Zuidoost van Antilliaans, Surinaams en Latijns-Amerikaanse afkomst, maar iedere hulpbehoevende bewoner uit Amsterdam Zuidoost en directe omgeving is welkom.

In overleg met de gemeente en diverse partners binnen het sociaal domein creëren we praktische en toegankelijke trainingen en workshops voor deze verschillende doelgroepen binnen Amsterdam.

ONZE MISSIE EN VISIE

Onze missie is om kwetsbare burgers in Amsterdam te transformeren tot zelfredzame burgers die actief kunnen participeren met de rest van de samenleving.

Door onze mensen een steuntje in de rug te geven en te voorzien van de juiste adviezen op verschillende vraagstukken, kunnen zij al veel beter participeren en daardoor beter deel uit maken van de rest van de samenleving.

Door middel van het faciliteren van cultuuruitwisseling, helpen wij mensen van verschillende afkomsten de Nederlandse, maar ook elkaars cultuur te begrijpen en leren wij de overheid de verschillende culturele ook te begrijpen.

ONZE DOELGROEP

Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit kwetsbare burgers. Iedere hulpbehoevende met een hulpvraag of specifieke situatie is bij ons welkom.

Op dit moment zijn onze activiteiten meer geconsenteerd op Amsterdam Zuidoost.

BESTUUR

Het team is jong, dynamisch en bestaat uit een tweekoppig bestuur: Voorzitter Hema Somwaru en secretaris penningmeester Michael Cijntje. Samen hebben zij al bijna 30 jaar ervaring op sociaal maatschappelijk vlak.

VENI CULTURA GELOOFT IN DE KRACHT VAN DIVERSITEIT

Wat zeggen onze partners en cursisten over ons?

Aliquam vehicula nunc facilisis tincidunt feugiat. Pellentesque sed viverra nisi. Fusce et laoreet augue. Quisque pretium, felis at volutpat rhoncus, ligula lectus semper urna.

Rizairis Lacroes, eigenaar van Judicatio

Duis tristique pretium nunc, eget imperdiet tortor auctor et. Mauris porttitor mollis metus at sollicitudin. Etiam id bibendum ipsum. Proin molestie, velit eget euismod rhoncus.

Peter Kuijper, advocaat @ Advocatenkantoor Kuijper

Fusce in sapien sit amet lectus iaculis porttitor ac at magna. Proin at lectus tincidunt ante dapibus rhoncus. Maecenas eget ornare ipsum. Sed quis consequat lorem.

Paco Núñez, fotojournalist bij Studio MBK